De Lizards gaan voor de beste zomer ooit

18 februari 2021
Leuven Beach 2019

Het afgelopen seizoen was voor ons, net als voor andere sportclubs, niet makkelijk. Door de coronacrisis kon er amper gevolleybald worden en vielen ook quasi alle andere plannen voor events weg; zowel een financiële als sociale klap. Maar bij de Lizards willen ze niet langer bij de pakken blijven zitten. Met een zomercampagne onder de slogan “Let’s enjoy the summer, together” willen we leden en sympathisanten opnieuw iets geven om naar uit te kijken. En dat doen we met drie events: het Lizards kamp, de Horst Raid en Leuven Beach; en wie weet nog een aantal verrassingen.

“Nadat het einde van seizoen 19-20 in het water viel, is het wegvallen van quasi het volledige huidige seizoen een bittere pil”, zegt sportief verantwoordelijke Dries Hoeyberghs. “Enkel onze U11 en U13-spelers hebben ongeveer het volledige seizoen kunnen blijven trainen, net als onze allerjongste Learn2Movertjes. De rest heeft enkel in september even kunnen spelen.” Dat heeft ook een weerslag op de leden van de club: “het begint steeds zwaarder te wegen voor onze Lizards, maar ook vanuit onze omgeving horen we steeds vaker dat mensen het moeilijk krijgen.”

Lizards kamp 2020
Lizards kamp 2020

En dus wil de club graag haar steentje bijdragen om iedereen positief te houden. Voorzitter Jef Laboulle: “Als sportclub spelen we ook een belangrijke sociale rol, en dus blijven we iedereen aanmoedigen om alle regels zo goed mogelijk op te volgen. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van de mensen rondom je. Maar tegelijk merken we dat mensen nood hebben aan perspectief.” En dus ging het bestuur van de Lizards op zoek naar manieren om dat perspectief te voorzien. “Met de campagne ‘Let’s enjoy the summer, together’ hebben we daarom geprobeerd om net voor dat perspectief te zorgen. Door nu samen door te bijten, kunnen we binnenkort opnieuw op een veilige manier buiten komen. En we zijn er van overtuigd, dat gaat aanvoelen als de beste zomer ooit.”

Het beloofde perspectief komt er met de plannen voor drie sociale events doorheen de zomer. Zo mogen de Lizards zich opnieuw voorbereiden op een spetterend jeugdkamp. Kampverantwoordelijke Joery De Weerdt: “Vorig jaar hebben we strenge protocollen uitgewerkt om een fantastisch kamp met een bubbel van 50 te kunnen organiseren. Dat vraagt veel voorbereidend werk, maar we zijn er zo wel in geslaagd om het kamp zonder incidenten te laten verlopen. Dat werkte echt bevrijdend, voor het eerst in lang werden we in die bubbel even niet geconfronteerd met de harde realiteit van corona.”

Horst Raid 2020
Horst Raid 2020

Daarnaast zijn er ook twee evenementen voor het grote publiek. De Horst Raid, een loop- en mountainbike-event, werd vorig jaar in het midden van de pandemie voor het eerst georganiseerd. Niet eenvoudig, maar met alle organisatie-ervaring binnen de Lizards kon er snel geschakeld worden om alles op tijd in orde te krijgen. Op 25 april volgt dit jaar de tweede editie. Bram Lerouge, verantwoordelijk organisator: “Door het aantal mogelijke inschrijvingen te beperken en veel voorzorgsmaatregelen te treffen, hebben we vorig jaar het event op een veilige manier kunnen laten doorgaan. We hebben toen veel positieve reacties gekregen van sporters die onze inspanningen apprecieerden. Die reacties drijven ons nu om het gewoon opnieuw te doen. De omstandigheden zijn er niet makkelijker op geworden, maar het gevoel dat we mensen echt helpen om hun beperkte sociale leven te compenseren, zorgt voor extra motivatie.” Inschrijven voor de Horst Raid kan via www.horstraid.be.

Maar het echte hoogtepunt van de zomer moet Leuven Beach worden. Vorig jaar viel de zestiende editie in het water, maar dit jaar zijn de plannen groter dan ooit. Johan Neven, organisator: “Wat we dit jaar met de organisatie in petto hebben voor Leuven Beach kan je maar met één woord beschrijven: zot. Zoals elk jaar willen we hartje Leuven in juli omtoveren tot een tropisch strand. Maar dit jaar willen we er ook het event van maken dat het einde van de pandemie inluidt. Hoe geweldig zou het zijn als we met z’n allen in juli op het Ladeuzeplein kunnen feesten dat we eindelijk van het grootste leed verlost zijn?” Leuvens schepen van sport Johan Geleyns is alvast even enthousiast: “Dat we in 2021 Europese sportstad zijn hebben we te danken aan al onze fantastische sportclubs, zoals de Lizards. We kijken echt uit naar een evenement zoals Leuven Beach, want het is een lang en moeilijk jaar geweest. Ook in de sportwereld. Samen met de Leuvenaar en alle sportievelingen kijk ik er daarom enorm naar uit om ook in clubverband opnieuw te kunnen sporten en bewegen. Niet enkel als schepen van sport maar ook als schepen van handel en horeca, want evenementen zoals Leuven Beach geven ook die sectoren een stevige boost. Laten we er allemaal samen een fantastische editie van maken.”

Toch blijven ze ook realistisch bij de Lizards: “We bereiden alles voor alsof we geen rekening moeten houden met corona, want enkel zo kunnen we voor de best mogelijke events zorgen”, zegt voorzitter Laboulle. “Maar tegelijk houden we ook rekening met hoe we onze plannen op een makkelijke manier kunnen downscalen mocht dat nodig zijn. Het is in elk geval onze ambitie om alle events te laten doorgaan, no matter what. Want dat perspectief zorgt ervoor dat we nu nog extra op onze tanden kunnen bijten. En enkel zo maken we er samen binnenkort de beste zomer van, want #SummerIsBetterTogether.”

Meer informatie over de verschillende events vind je op onze campagne-pagina.

Leuven Beach 2019
Leuven Beach 2019

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!