Samenwerking met jeugdexpert Kristof De Loose

13 februari 2023

Hoewel het volleybalseizoen nog maar net over halfweg is, zijn bij Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven de voorbereidingen voor het volgende seizoen al volop bezig. Een hele puzzel, want met de meer dan 40 nieuwe jeugdleden die zich dit seizoen al inschreven, kende de club een spectaculaire groei.

Kristof De Loose
Kristof De Loose

Het zijn goede tijden voor Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven: in de competitie spelen er verschillende ploegen mee voor de titel, vier ploegen (U19 Meisjes, U17 Jongens, Dames B en Heren A) staan in de halve finales van de beker van Vlaams-Brabant, meer dan 40 nieuwe jeugdleden sloten zich dit jaar al aan bij de Lizards en ook hun bewegingsschool, Learn2Move, ziet het aantal leden gestaag toenemen. Dat alles maakt de taak van Sportief Verantwoordelijke Dries Hoeyberghs een echt huzarenstukje: “De enorme groei in het aantal leden zorgt dat we nog meer moeten puzzelen dan normaal. Dat we drie nieuwe jeugdploegen inschrijven tijdens de winterstop is ongezien. Maar tegelijk is het ook een boost voor iedereen die voor en achter de schermen meewerkt aan de club om te zien dat ons harde werk aanslaat bij spelers en ouders.”

Door het stijgend aantal leden moeten de Lizards ook op zoek naar extra trainers. Maar ook daar valt al goed nieuws te rapen. Hoeyberghs: “Ook bij trainers zien we dat ons verhaal dat we nu al enkele jaren aan het schrijven zijn aanslaat. Quasi al onze trainers hebben nu al bevestigd voor volgend seizoen en ondertussen hebben we ook twee nieuwe grote namen weten binnenhalen.”

Peter Bierinckx
Peter Bierinckx

De eerste is Kristof De Loose. Als monument in het jeugdvolleybal is hij op dit moment aan de slag als Directeur Sportkaderopleiding bij Volley Vlaanderen en organiseert hij onder Volley United clinics rond jeugdvolleybal in de hele wereld. Hoeyberghs: “Kristof zal als consulent onze jeugdtrainingen van U9 tot U15 komen ondersteunen en onze bestaande trainers bijscholen en bijstaan met tips en tricks. Met zijn staat van dienst is hij een enorme aanwinst voor onze jeugdopleiding. We zijn dan ook vereerd dat we zo’n expert kunnen toevoegen aan onze club.” Ook De Loose zelf heeft zin in dit avontuur: “Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen om het positieve volleybalklimaat dat leeft bij de Lizards verder mee te ontwikkelen. Ik ben dan ook blij dat de Lizards overtuigd zijn van de meerwaarde die ik voor hun club en voor hun jonge, beloftevolle trainers kan betekenen.”

Ook voor Dames A staat volgend seizoen een nieuwe naam klaar: Peter Bierinckx. Hij verdiende in het verleden al zijn strepen bij onder andere de Antwerpse clubs Hemiksem en Amigo’s Zoersel, maar maakt nu de oversteek naar Vlaams-Brabant. Hoeyberghs: “Peter is een toptrainer wiens palmares zowel bij vrouwen, mannen en jeugd uitpuilt. Ook voor Dames A heeft hij grootse plannen, met de ambitie om op termijn de ploeg nog een reeks te laten stijgen. Peter neemt zo het stokje over van Andy D’Hondt die na drie succesvolle seizoenen een sabbatjaar plant. Onder zijn leiding stegen onze Dames A opnieuw naar nationaal niveau en zullen we daar dit jaar ook in de top 5 eindigen. We willen Andy dan ook graag bedanken voor de goede en succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren.”

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!