DE CLUBVOLLEYBALCLUB LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart voor iedereen in en rondom onze club, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

Lizards Lubbeek-Leuven,
een warme club met een topopleiding voor de jeugd en een gouden hart

Lizards Lubbeek-Leuven is méér dan een gewone volleybalclub.

Centraal in de visie van de club staat het aanbieden van een ambitieuze en kwalitief hoogstaande volleybalopleiding voor de jeugd.

Dit begint al op zeer jonge leeftijd. Voor de allerjongsten is er een bewegingsschool Learn2Move waarin kinderen tussen 2,5 en 5 jaar spelenderwijs verschillende motorische uitdagingen voorgeschoteld krijgen. Via ons Start2Volley-programma kunnen de kinderen met balvaardigheidstrainingen geleidelijk doorgroeien naar het echte volleybal.

De meisjes en jongens kunnen dan trainen en in competitie spelen op het voor hun aangepaste niveau, daarin begeleid door een dynamisch team van gekwalificeerde en ervaren trainers en coaches. De meest talentvolle jongeren trainen zeer intensief en spelen in de beste competitiereeksen. De jongeren waarvoor bewegen en amuseren de hoofdzaak is, voorzien we een rustiger programma met minder druk. Echt maatwerk dus!

Om onze focus op een topopleiding voor de jeugd waar te blijven maken helpt de club beginnende en ervaren trainers om te blijven groeien in hun volleybalkennis en trainingservaring. We investeren hierbij actief in opleidingen en begeleiding.

Voor de volwassenen hebben we bij de Lizards ook een breed aanbod, van recreatief tot topniveau (maar niet met professionele spelers). De eigen jeugd bevolkt in belangrijke mate de heren- en damesploegen. De meest talentvolle jongeren kunnen hierin rijpen tot ze eventueel naar een club vertrekken die het allerhoogste niveau aanbiedt.

Niet alleen in het zaalvolleybal, maar ook in het beachvolleybal willen de Lizards een vooraanstaande rol spelen. Zo bieden we ook een volwaardig en hoogstaand beachvolleybalprogramma aan: van doorgedreven trainingen over trainerscursussen tot deelname aan en organisatie van toptornooien. Lizards stond met haar beach-programma mee aan de wieg van het beachvolleybal in België en werd als allereerste een door de Vlaamse Volleybalbond erkende beachclub. Ook spelers van andere zaalvolleybalclubs zijn van harte welkom om aan te sluiten bij ons beachprogramma. Net als in het zaalvolleybal is er ook in het beachvolleybal bij de Lizards ruimte voor iedereen op alle niveaus!

De Lizards positioneren zich ook als dynamische club en promotor van het volleybal door de organisatie van allerhande evenementen naar de buitenwereld. Leuven Beach is hiervan het meest sprekende voorbeeld.

Tenslotte willen de Lizards door het respecteren van een aantal fundamentele waarden en engagement – zowel op als naast het veld – een bijzonder clubgevoel nastreven bij leden en sympathisanten en bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving. Een warme volleybalclub met een gouden hart dus.

ONZE MISSIE

Op een ambitieuze, doelgerichte en leuke manier onze leden opleiden en ondersteunen in volleybal op maat.

ONZE VISIE

We willen erkend worden als een club die opleiding van hoge kwaliteit, kansen, uitdagingen en een aangename volleybal-atmosfeer biedt voor jongeren en volwassenen in een positieve omgeving voor zowel indoor als outdoor volleybal.

ONZE WAARDEN

TOP JEUGDOPLEIDING
Door het aanbieden van een kwalitatieve hoogstaande volleybalopleiding, die aangepast is aan de kwaliteiten van de aangesloten leden, wensen we de talenten van elk individu van jong tot oud te bevorderen.
WARME FAMILIECLUB
Wij zijn een warme familieclub waar ieder zich helemaal thuis kan voelen!
GOUDEN HART
Niet enkel voor elkaar, maar ook voor onze scheidsrechters, buren, tegenspelers/speelsters, supporters, ....

°2001GESCHIEDENIS

De Lizards, een club met een rijk verleden.

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven ontstond in 2001 uit de fusie van twee Lubbeekse volleybalclubs (Marvoc Lubbeek en Linvok Linden) en het onafhankelijke ‘volleystart’. Later trad ook Volleko uit Korbeek-Lo toe zodat de Lizards zowel in Lubbeek als in Leuven actief zijn.

De naam van de club werd niet zomaar gekozen. Een Lizard (Engels voor hagedis) is een snel en behendig dier. Net deze twee eigenschappen zijn cruciaal in het volleybal: snelheid in het spel en behendigheid met de bal!

Lizards - Blacklighttoernooi 2019
Lizards - een top jeugdclub

Een club met een topopleiding voor de jeugd

Van bij de oprichting van de club staat de jeugdopleiding centraal. Met een organisatie die kinderen reeds van 2,5 jaar kan ondersteunen met gediplomeerde trainers kunnen we met trots zeggen dat we in al die jaren onze missie trouw en succesvol hebben uitgevoerd. In de eerste 10 jaar groeide de Lizards-jeugd, kwantitatief en kwalitatief, snel. Door de intensieve opleiding, training en competitie wonnen de Lizards steeds meer prijzen. Eerst op Vlaams-Brabants niveau, dan op Vlaams niveau en sinds 2008 ook op nationaal niveau.

Na 10 gouden jaren ging de club op hetzelfde elan voort. Veel jeugd bleef plakken bij de club en de seniorenploegen namen een belangrijk aandeel binnen de club in. Er werd de laatste jaren geïnvesteerd in een professionele jeugdcoördinator met een sterke sportieve entourage. De Lizards blijven actief bij de topreeksen in het jeugdvolleybal en leverde in 2019 nog 2 jongeren aan de Vlaamse volleybalschool.

Lizards richt allereerste officiële beachclub op

Sinds 2006 profileren de Lizards zich ook in het beachvolleybal. Als eerste club in België werden we officieel erkend als Beachvolleybalclub. Heel wat Lizards maken elke zomer succesvol de overschakeling, en de beste Lizards behoren steevast tot de nationale top. De organisatie van Leuven Beach, een meerdaagsevent op het Ladeuzeplein in Leuven, is jaarlijks het hoogtepunt van het beachseizoen. Dat we sterk zijn in beach lieten onze jeugdspelers 2018 nog blijken door met de U16 en U18 goud en met de U14 zilver te winnen op het Belgisch beachkampioenschap!

Lizards Belgisch kampioen Beachvolleybal

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart! Dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Lizevent, de BBKA of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!