DE CLUBVOLLEYBALCLUB LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart voor iedereen in en rondom onze club, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

Lizards Lubbeek-Leuven,
een warme club met een topopleiding voor de jeugd en een gouden hart

ONZE MISSIE

Op een ambitieuze, doelgerichte en leuke manier onze leden opleiden en ondersteunen in volleybal op maat.

ONZE VISIE

We willen erkend worden als een club die opleiding van hoge kwaliteit, kansen, uitdagingen en een aangename volleybal-atmosfeer biedt voor jongeren en volwassenen in een positieve omgeving voor zowel indoor als outdoor volleybal.

ONZE WAARDEN

TOP JEUGDOPLEIDING
Alleen het beste voor de Lizards-jeugd. Daarom geniet elke Lizard van een topopleiding gegeven door gediplomeerde trainers. Actieve begeleiding en bijscholing van onze trainers zorgt ervoor dat we de kwaliteit van elke training hoog kunnen houden.
WARME FAMILIECLUB
De Lizards, dat is één hechte familie waar iedereen zich direct thuisvoelt. Niet enkel binnen de teams, maar ook tussen de teams worden sterke banden onderhouden. Bij de Lizards is het zo plezant dat de we zelfs werden uitgeroepen tot Tofste Sportclub van Leuven.
GOUDEN HART
Zowel op als naast het veld gaan we bij de Lizards met iedereen met respect om. Tegelijk dragen we fundamentele waarden en engagement hoog in het vaandel en dragen we ons steentje bij aan de maatschappij rondom ons.

Aandacht voor fysieke én mentale gezondheid

Bij de Lizards vinden we het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt. Daarom investeren we actief in de fysieke paraatheid én de mentale gezondheid van al onze leden. Naast preventie-trainingen om aandacht te vestigen op het belang van fysieke verzorging, hebben we in de club een getrainde vertrouwenspersoon (Jannes, onze club-API (Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit)).
Onze leden kunnen ook steeds terecht bij de aanspreekpunten van de Federatie.

Het goede voorbeeld geven. Onze gedragescoden.

Volleybal bij Lizards Lubbeek-Leuven staat voor teamwerk en respect, zowel op als naast het veld. Raadpleeg onze algemene gedragscode en gedragscode voor onze trainers voor details over fair play, positieve support, en consequenties bij wangedrag.

ONS AANBOD

Learn2Move

LEARN2MOVE

Bewegingsschool

Competitie

COMPETITIE

jeugd & volwassenen

Beachvolley

BEACHVOLLEY

jeugd & volwassenen

°2001GESCHIEDENIS

De Lizards, een club met een rijk verleden.

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven ontstond in 2001 uit de fusie van twee Lubbeekse volleybalclubs (Marvoc Lubbeek en Linvok Linden) en het onafhankelijke ‘volleystart’. Later trad ook Volleko uit Korbeek-Lo toe zodat de Lizards zowel in Lubbeek als in Leuven actief zijn.

De naam van de club werd niet zomaar gekozen. Een Lizard (Engels voor hagedis) is een snel en behendig dier. Net deze twee eigenschappen zijn cruciaal in het volleybal: snelheid in het spel en behendigheid met de bal!

Lizards - Blacklighttoernooi 2019
Topopleiding voor de jeugd - geschiedenis

Een club met een topopleiding voor de jeugd

Van bij de oprichting van de club staat de jeugdopleiding centraal. Met een organisatie die kinderen reeds van 2,5 jaar kan ondersteunen met gediplomeerde trainers kunnen we met trots zeggen dat we in al die jaren onze missie trouw en succesvol hebben uitgevoerd. In de eerste 10 jaar groeide de Lizards-jeugd, kwantitatief en kwalitatief, snel. Door de intensieve opleiding, training en competitie wonnen de Lizards steeds meer prijzen. Eerst op Vlaams-Brabants niveau, dan op Vlaams niveau en sinds 2008 ook op nationaal niveau.

Na 10 gouden jaren ging de club op hetzelfde elan voort. Veel jeugd bleef plakken bij de club en de seniorenploegen namen een belangrijk aandeel binnen de club in. Er werd de laatste jaren geïnvesteerd in een professionele jeugdcoördinator met een sterke sportieve entourage. De Lizards blijven actief bij de topreeksen in het jeugdvolleybal en leverde in 2019 nog 2 jongeren aan de Vlaamse volleybalschool.

In 2020 werden de inspanningen in de jeugdopleiding ook erkend door de Vlaamse Volleybalbond. In het Jeugdsportfonds, een kwaliteitslabel voor de jeugdopleidingen van Vlaamse volleybalclubs, werden de Lizards beloond met de maximum score van 5 sterren. Op die manier behoort de jeugdopleiding van de Lizards in te top 5 jeugdopleidingen van Vlaanderen.

Lizards richt allereerste officiële beachclub op

Sinds 2006 profileren de Lizards zich ook in het beachvolleybal. Als eerste club in België werden we officieel erkend als Beachvolleybalclub. Heel wat Lizards maken elke zomer succesvol de overschakeling, en de beste Lizards behoren steevast tot de nationale top. De organisatie van Leuven Beach, een meerdaagsevent op het Ladeuzeplein in Leuven, is jaarlijks het hoogtepunt van het beachseizoen. Dat we sterk zijn in beach lieten onze jeugdspelers 2018 nog blijken door met de U16 en U18 goud en met de U14 zilver te winnen op het Belgisch beachkampioenschap!

Lizards beachclub

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!