Sportief Coördinator Dries Hoeyberghs vertrekt op Zweeds avontuur, maar blijft ook bij de Lizards

26 juni 2021
Dries Hoeyberghs
Groot nieuws! Onze sportief coördinator Dries Hoeyberghs gaat op Zweeds avontuur, en dat betekent meteen ook dat de Lizards voortaan een internationale toptrainer in hun rangen hebben.

Afgelopen week kondigde volleybalclub Orkelljunga VK uit Zweden (de nummer 4 uit de nationale competitie daar) hun nieuwe hoofdtrainer aan. Geen groot nieuws voor de Lizards denk je dan, tot je hoort wie die nieuwe trainer is geworden: onze eigen Dries Hoeyberghs. Dries zal begin augustus met zijn gezin naar Zweden verhuizen om daar de leiding te nemen over het eerste mannenteam. Daarnaast zal hij ook de sportieve lijn uittekenen voor de jeugdstructuur.

Dries nam deze beslissing na grondig beraad en na overleg met het Lizards-bestuur.

Voorzitter Jef Laboulle: “Wij zijn een beetje overvallen door de vraag van Dries, maar zijn uitermate trots dat hij deze stap kan zetten. De Lizards krijgen zo een internationale toptrainer in hun rangen, want Dries zal tijdens zijn Zweeds avontuur wel nog steeds verbonden blijven met onze club voor alle administratie, sportieve vragen en werk achter de schermen. Hij zal ook ons trainerskorps blijven sturen en begeleiden en zal daar voortaan dus ook zijn Zweedse ervaring voor kunnen gebruiken. Dries zal fysiek niet meer zo vaak aanwezig zijn volgend seizoen, maar we hebben goede afspraken gemaakt met Dries zodat hij zijn functie bij de Lizards maximaal kan blijven uitvoeren vanop afstand. Het afgelopen jaar heeft ons allemaal ook doen inzien tot wat we tegenwoordig in staat zijn vanop afstand. Zoals iedereen Dries kent, zijn we er ook gerust in dat hij met volle overgave zijn verantwoordelijkheid binnen de club zal blijven opnemen.”Sportief coördinator Dries Hoeyberghs: “Het is een beetje een droom die werkelijkheid wordt. Het zal een hele uitdaging worden, maar ook heel het gezin staat positief tegenover deze grote stap. Verder ben ik ook enorm blij dat de Lizards mij deze kans gunnen om te vertrekken. Ik zal met veel plezier verbonden blijven met de club. Het is en blijft ook een club van mijn hart die ik zeker niet kan laten vallen. Al het werk dat ik nu doe, wil ik zeker en vast voor 200% blijven verderzetten. Ik ben de club dan ook zeer dankbaar dat ze hier het volste vertrouwen in hebben. En wie weet, misschien kunnen we in de toekomst een toffe samenwerking opzetten tussen beide clubs.”

Voortaan is het dus niet meer enkel #ForzaLizards, maar ook #ForzaOrkelljunga. Veel succes, Dries!

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!