Lizards duiken met veel vertrouwen tweede seizoenshelft in

6 januari 2022

Nu het nieuwe jaar echt gestart is, nemen we graag even de tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Een seizoenshelft die door de corona-situatie opnieuw complex was. Als club bleven we echter goed gespaard, en dankzij de flexibiliteit van onze sportieve cel en onze spelers zijn we erin geslaagd om toch veel wedstrijden te spelen. Een overzicht per ploeg:

Dames A

Dames A zette de toon door de eerste drie wedstrijden van het seizoen knap te winnen. Jammer genoeg doorbrak een uiterst spannende 3-2-verliesmatch tegen Zuun de winning streak, waarop een nederlaag tegen Wolvertem volgde. Gelukkig rechtten de dames de ruggen en konden ze de volgende drie wedstrijden opnieuw naar zich toe trekken. Ondanks de vele supporters via de livestream op onze Facebook-pagina konden ze de laatste punten van het jaar niet binnenhalen. Toch sluiten Dames A hun eerste seizoenshelft knap af met een derde plaats (met één match en drie punten minder als de tweede in de competitie). Voorlopig zitten ze daardoor perfect op schema om de ambities van trainer Andy D’hondt van begin dit seizoen (een plaatsje in de top 3) waar te maken.

Ook in de Beker doen onze dames het fantastisch. Zuun, Keerbergen en Hofstade moesten reeds het onderspit delven. In de kwartfinale staat het te kloppen Wolvertem (eerste in hun eigen competitie) op het menu.

Dames A Seizoen 2021-2022
Dames A Seizoen 2021-2022

Dames B

Een originele tekst schrijven over de resultaten van dames B is erg moeilijk. Ze geven namelijk momenteel al hun tegenstanders een lap om de oren en staan met 29 op 30 autoritair aan de leiding. De drie verloren sets zullen we hen maar vergeven 😉

Ook in de Beker gaven ze Ternat, Haacht en Opwijk het nakijken. Met Grivok staat de dames een tegenstander uit de reeks van onze Dames A te wachten. Iedereen op post om (al dan niet digitaal) onze dames naar de halve finale te schreeuwen!

Hoe coach Davy Donders begin dit jaar naar het potentieel van Dames B kijk, kan je teruglezen in een mooi interview op Volleynews.

Dames B Seizoen 2021-2022
Dames A Seizoen 2021-2022

Dames C

Onze Dames C hadden een minder goede seizoensstart. Met één overwinning op vier wedstrijden leek het even mis te gaan. Blessureleed maakte het moeilijk om een constante te vinden. Een nieuw systeem aangebracht door trainer Laurent Hannecart was mogelijks ook wat wennen, maar wierp sindsdien zeker zijn vruchten af: de dames konden zich herpakken en wonnen de volgende vijf wedstrijden op rij, waardoor ze op dit moment op de vierde plaats in hun reeks kamperen.

Opvallend: Van de 9 gespeelde wedstrijden, speelden Dames C vijf keer een vijfsetter (waarvan ze drie keer aan het langste eind trokken). Het mag dus gezegd worden dat ze graag volleybal spelen. Een hecht team vecht tot het laatste punt, en dat bewijzen onze Dames C keer op keer!

Dames C Seizoen 2021-2022
Dames C Seizoen 2021-2022

Dames D

Onze jonkies van de damesploegen zetten tot nu toe knappe prestaties neer. Ze verloren hun eerste wedstrijd, besloten dan dat winnen waarschijnlijk toch leuker is, en wonnen dan toch maar de volgende zes wedstrijden. In tegenstelling tot Dames C hadden deze toppers er na de eerste twee 3-2-wedstrijden genoeg van. Ze kozen de volgende vijf wedstrijden in drie sets af te ronden. Voorlopig schitteren ze zo op de tweede plaats, met één puntje verschil met Volanzo, waar ze reeds op verplaatsing van wonnen!

Met veel plezier zien we deze damesploeg week na week groeien, en we bedoelen hier niet enkels in centimeters. Een hechte groep waar we nog veel prachtige momenten mee gaan beleven!

U19 Meisjes

De U19 Meisjes spelen enkel in de Beker mee en wonnen hun eerste ronde knap tegen Schepdaal. In de kwartfinale staat Wolvertem op het programma. Succes dames!

U17 Meisjes

Ook onze U17 Meisjes spelen enkel Beker. Na 2 rondes speelden ze op verplaatsing zowel Haacht als Opwijk uit de Beker. We wachten vol spanning af wie hun tegenstander zal worden in de kwartfinales.

U15 Meisjes

Onze U15 Meisjes is een nieuw ploegje met heel wat beginnende spelers. Sinds de corona-onderbreking speelden ze dit seizoen voor de eerste keer zes tegen zes, wat toch een hele aanpassing is. Dat was ook te merken in de eerste wedstrijden. Deze jongedames maken echter week na week mooie progressie en konden na de mindere start reeds drie keer dit seizoen de lakens naar zich toetrekken en de overwinning vieren. Goed bezig daar!

U15 Meisjes Seizoen 2021-2022
U15 Meisjes Seizoen 2021-2022

U13 Meisjes A

U13 meisjes A spelen in een reeks met groot niveauverschil, waardoor ze hun matchen afronden met wisselend succes. Ze konden vier van de negen keer de overwinning vieren, maar moesten vijf keer hun meerdere erkennen. De sfeer zit erin, de motivatie is er, en we zijn zeker dat er een pak mooie momenten in de komende seizoenshelft aan zitten te komen.

In de Beker speelden ze al knap Opwijk en Veltem naar huis en kunnen ze nu uitkijken naar de clash met Rotselaar in de kwartfinale.

U13 Meisjes A Seizoen 2021-2022
U13 Meisjes A Seizoen 2021-2022

U13 Meisjes B

Onze U13 Meisjes B staan voorlopig op een knappe tweede plaats in de reeks, al hebben de andere ploegen nog een paar matchen in te halen. De huidige eerste in de reeks heeft in negen wedstrijden slechts drie (!) sets verloren. Twee van die drie sets moesten ze afgeven aan onze toppers in hun laatste wedstrijd van 2021. Puik werk, dit belooft veel voor 2022!

U13 Meisjes C

Onze meisjes van U13 C hebben geen enkele wedstrijd, set of zelfs punt verloren in 2021. Het is namelijk een nieuwe ploeg die we vanaf januari in kunnen schrijven door de vele nieuwe startende meisjes. Erg veel succes toegewenst en welkom in de club. Jullie gaan dat zeker goed doen!

U11 Meisjes

Zij spelen enkel Beker. Door Corona is deze wedstrijd reeds een aantal keren uitgesteld waardoor ze hun eerste match pas spelen op 8 januari. Toi-toi-toi!

U11 Meisjes seizoen 2021-2022
U11 Meisjes seizoen 2021-2022

U11 Meisjes / Gemengd

Deze Lizards-ploeg mag zich vol trots Herfstkampioen noemen. Met vier wedstrijden van de zes gewonnen en één gelijkspel staan ze knap aan de leiding. Doe zo door!

Heren A

Onze Heren A staan met 15 punten in de buik van het peloton op plaats vijf. Nummers één en twee, Machelen en Rotselaar, lijken buiten schot. Maar met een tikkeltje extra geluk zijn we zeker dat deze mannen nog heel wat plaatsen kunnen stijgen in de ranking. Net als Dames C speelt ook deze ploeg erg graag vijfsetters. Hopelijk kan de deugddoende rust tijden de Kerst het tij keren want van de zes gespeelde vijfsetters konden ze slechts twee keer de buit binnenhalen. Komaan heren!

In de Beker van Vlaams-Brabant versloeg een verrassend sterk Keerbergen onze eerste ploeg, terwijl in de Beker van Vlaanderen een meer dan verdienstelijke wedstrijd nipt verloren ging tegen een reeks hoger spelend Genk. Bad luck, maar nu kan de focus volledig gelegd worden op de competitie!

Ook trainer Gerrit Matthys gaf begin dit seizoen een mooi interview aan Volleynews.

Heren A Seizoen 2021-2022
Heren A Seizoen 2021-2022

Heren B

Heren B vertoeft momenteel in de onderste regionen van de competitie. Het kon voorlopig slechts 1 match winnen. Kapitein Jannes De Backer gaf begin dit seizoen al aan dat voor hen het plezier op het veld primeert. En die sfeer zit zeker meer dan goed, al zouden een paar extra puntjes met open armen ontvangen worden. Het moet wel gezegd worden dat Heren B nog twee keer moet spelen tegen de laatste uit de reeks, die voorlopig nul op vijf haalde. Succes heren!

Heren C

De jeugdige spelers van Heren C zetten tot hier toe een puike prestatie neer. Het heersende Wijgmaal (een ploeg met ex-divisie spelers) buiten beschouwing gelaten, moesten ze enkel nipt de duimen leggen tegen Rotselaar. Eerste achtervolger Averbode versloegen ze eind oktober nog met 3-1, waardoor een tweede plaats in de eindstand zeker realistisch is. Fingers crossed!

U19 Jongens

Onze U19 Jongens spelen enkel de Beker en kunnen na een 3-1-overwinning tegen Schepdaal nu al uitkijken naar de bekerfinale van de Vlaams-Brabantse Beker!

U17 Jongens

Onze U17 jongens staan na tien gespeelde wedstrijden op één puntje van leider Ternat. Aangezien deze jongens in een kleine competitie met zes ploegen spelen, wordt er vaker tegen dezelfde ploegen gespeeld. Tegen de leider van de competitie konden onze Lizards reeds één keer winnen, maar moesten ze ook een keer afdruipen. De onderlinge duels zullen dus zeker het verschil maken wie het eremetaal mee naar huis mag nemen op het einde van het seizoen.

Bij de Beker van Vlaams-Brabant is het nog even wachten tot 6 februari voor de eerste wedstrijd. Dan ontvangen ze Haacht in eigen huis. Komaan Lizards!

U15 Jongens

Wauw, wat een prachtige prestatie! Onze U15 Jongens, een volledig nieuw team dat nog nooit zes tegen zes gespeeld heeft, konden reeds vijf van de tien gespeelde wedstrijden winnend afsluiten. We kunnen dit nog straffer maken door te vermelden dat veel van de spelers eigenlijk nog bij de U13 mee mogen spelen. Een ploeg om in het oog te houden!

U13 Jongens

Deze jonge ploeg speelt enkel Beker maar heeft bij de eerste bekerwedstrijd bewezen dat ze het hoofd koel kunnen houden. Na een thriller van formaat konden ze in Ternat winnen met 2-3! Ze spelen de kwartfinale op 8 januari thuis tegen Haacht. Wij supporteren alvast voor onze straffe gasten. Jullie toch ook?

Learn2Move

Ook bij onze Learn2Move gaat het goed. Onze kleinste helden komen elke zondagochtend met veel plezier een uur klimmen, klauteren én vliegen met mama of papa. Elke week ligt er een nieuw uitdagend parcours voor hun klaar, en dat bevalt hen duidelijk want elke week zijn er meer Mega Mindy’s en Mega Toby’s die het beste van zichzelf laten zien.

Learn2Move
Learn2Move

VLM 1

Voor onze heren van VLM 1 verliep het seizoen tot dusver niet van een leien dakje. Door het gebrek aan middenmannen moesten hun spelers wat schuiven in hun spelposities. Daarenboven treft een blessure hun spelverdeler en gaat een andere speler werken in het buitenland. Maar het is niet enkel kommer en kwel! Ondanks de afwezigen slagen onze VLM 1 er keer op keer in om met doorzetting en een gezonde dosis plezier de punten binnen te halen. Met een schitterende 14 op 18 staan ze momenteel op de derde plaats, echter met twee matchen minder dan de tweede. Met het zilver binnen handbereik kunnen ze vol enthousiasme aan de tweede seizoenshelft beginnen.

VLM 2

VLM 2 staat momenteel op de voorlaatste plek. Uit zeven wedstrijden konden ze er twee winnen. In de beker werden ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Toch houden ze de moed erin en kijken ze met een positieve blik naar de tweede seizoenshelft. Veel succes heren!

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!