Opnieuw twee weken strand en volleybal in hartje Leuven

18 juni 2022

Wie van 13 tot 24 juli op het Ladeuzeplein van Leuven komt, waant zich op een zomers paradijs met strand, zomerse vibes, volleybal en nog veel meer. Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven organiseert er al voor de zeventiende keer Leuven Beach. Naast het internationale volleybaltoernooi belooft een heuse zomerbar de blikvanger van deze editie te worden.

Sarah Cools & Lisa Van den Vonder op Leuven Beach 2021
Sarah Cools & Lisa Van den Vonder op Leuven Beach 2021

Leuven Beach, het zomerse beach-event op het Ladeuzeplein in Leuven, komt dit jaar terug van 13 tot 24 juli. Opnieuw zal het Ladeuzeplein omgetoverd worden in een tropisch strand waarop genoten kan worden van een waaier aan zomerse activiteiten. Na het succes van vorig jaar komt er opnieuw een internationaal Beach Pro Tour Futures-toernooi waarbij top beachvolleyballers van over de hele wereld naar België afzakken. Verder staan er heel wat zomerse events op het programma: voor de sportievelingen zijn er Spikeball- en Kubbtoernooien en beachvolleytoernooien aangepast aan ieders niveau. Families kunnen op zaterdag 16 juli komen genieten van een hele dag kinderanimatie. Uitkijken wordt het ook naar de twee afterwork-events op vrijdag 15 en 22 juli: de Craywinckelhofs Beach Apéro’s. Een top DJ in combinatie met special acts in het historische karakter van het Ladeuzeplein moeten dan de ingrediënten worden om het weekend goed in te zetten.

Johan Neven en Danny Rens, verantwoordelijk voor de organisatie: “We zijn fier dat we voor het tweede jaar op rij een internationaal beachvolleytoernooi naar Leuven kunnen halen. Maar Leuven Beach moet ook een event zijn waar voor iedereen iets te beleven valt en waar iedereen zich thuis voelt. Daarom zijn we ook blij met de toevoeging van G-sport aan ons programma. Daarnaast brengen we alles terug waar onze bezoekers de afgelopen jaren zo van genoten hebben. Dat maakt het een vol programma, maar eentje waar wij al reikhalzend naar uitkijken.”

Verder zet de organisatie dit jaar extra in op beleving met onder andere een splinternieuwe beachbar centraal op het Ladeuzeplein. Neven en Rens: “Leuven Beach is intussen een vaste waarde geworden in de Leuvense zomer en ver daarbuiten. Maar daar leggen we ons niet zomaar bij neer. Ons streefdoel is om het elk jaar nog wat groter te maken. Met een centrale strandbar leggen we dit jaar de focus nog meer op beleving. Die bar wordt de eye-catcher van het event. Niet alleen upgraden we zo de look en feel van het event, maar op deze manier vermenigvuldigen we de zomerse vibes. Want geef toe, wie wil nu niet van een heerlijk verfrissend drankje genieten met de voetjes in het zand?”

Het volledige programma van Leuven Beach inclusief inschrijfmogelijkheden kan je terugvinden op www.leuvenbeach.be.

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!