Frisser en moderner, maar even dynamisch: dit is het nieuwe logo van de Lizards

2 oktober 2020

De Lizards hebben een nieuw logo. Voortaan maakt de sierlijke hagedis plaats voor een strakkere en modernere versie, al blijft de dynamiek in het logo behouden.

“Dit nieuwe logo is het orgelpunt op de overgangsfase van het oude naar het nieuwe bestuur”, zegt voorzitter Jef Laboulle. “Die overgang is ondertussen afgerond en dat willen we wat kracht bijzetten met dit nieuwe logo.” Het logo oogt frisser en moderner, maar het visuele idee achter het logo – een hagedis (of lizards) op een volleybal – blijft hetzelfde. “Een bewuste keuze”, volgens Jef. “Zo willen we het signaal geven dat de clubleiding verjongd is, maar dat we de belangrijke waarden en normen en het harde werk van het vorige bestuur in alles wat we doen meenemen en voortzetten. De oude bestuursleden blijven in adviserende functies ook nauw betrokken. En na bijna 20 jaar was het sowieso wel eens tijd voor een update van het logo.”

Communicatieverantwoordelijke Rob vult aan: “Het nieuwe logo is een moderne interpretatie van het logo dat onze club de afgelopen 20 jaar droeg. Het symboliseert zo de de moderne geest van de club, maar geeft ook meteen het dynamische karakter van de club en haar Lizards in één oogopslag weer.” In de komende weken zal het nieuwe logo in alle communicatie-uitingen van de Lizards verwerkt worden. Zo ook in de kledij. Rob: “Sinds een tweetal jaar hebben we stap voor stap de huisstijl van de Lizards gemoderniseerd en geüniformiseerd. Daarin krijgen het logo, onze blauwe kleur en de strijdkreet #ForzaLizards een centrale plaats. Op die manier proberen we de hechte, familiale band tussen de Lizards ook naar buiten uit te dragen. Ook onze nieuwe kledij, waarmee vanaf dit weekend gespeeld zal worden, ademt volledig onze nieuwe huisstijl uit.”

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!