Corona-update: deze impact heeft het virus op de Lizards

16 maart 2020
Coronavirus

Laatste update: zondag 12 april 2020, 12.00 uur.

Gezondheid krijgt voorrang, altijd. En dus zijn ook wij als club het aan onszelf en onze omgeving verplicht om enkele maatregelen te nemen. Hieronder lijsten we op wat de impact van de Corona-crisis is op de activiteiten en evenementen van de Lizards. Indien de situatie bijkomende maatregelen vereist of wanneer we het nodig achten om aanpassingen te doen aan de voorlopig genomen maatregelen, dan zal dit bericht aangepast worden.

 

Impact op werking & events

Sportief

Indoor volleybal – zowel traingingen als wedstrijden – is voor seizoen 19-20 volledig afgelast. Onze sportieve cel focust zich al helemaal op het nieuwe seizoen waarvoor de voorbereidingen al volop aan de gang zijn. Zij houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.

Ook de start van het beachvolleybalseizoen wordt voorlopig uitgesteld. Al minstens tot en met eind mei kan er niet gebeacht worden. We volgen de beslissingen van de overheid en de federaties hier kort op, en bereiden ons voor om het beachseizoen meteen op te starten wanneer alles terug veilig is. Omdat we graag terug snel als familie plezier willen maken vanaf het moment dat het terug kan, hebben we besloten om het beachseizoen dit jaar gratis te maken voor elk bestaand Lizards-lid! Zo hebben we allemaal meteen iets om naar uit te kijken. 

Maar ook in de tussentijd zitten we niet stil. Op Facebook hebben we een exclusief clubje opgericht voor alle Lizards, speciaal om contact te houden met elkaar én elkaar uit te dagen voor de zotste challenges. Zo moeten we elkaar niet missen, en blijven we toch nog wat in beweging: win-win dus!

Events

Ook voor onze geplande evenementen in april en mei hebben we een aantal lastige beslissingen moeten nemen. Voor heel wat events hebben we nog naar een nieuwe datum proberen zoeken, maar door de heersende onzekerheid, bleek dit in veel gevallen jammer genoeg niet mogelijk. Een overzicht:

 • BBKA – de Lizards-quiz: afgelast. Ingeschreven ploegen krijgen hun inschrijvingsgeld terug.
 • Jeugdbekerfinales: afgelast. 
 • Horst Raid: uitgesteld. Nieuwe datum: 29 augustus 2020. Inschrijven kan op de website.
 • Lubbeek Beach: afgelast.
 • Leuven Beach: gaat voorlopig door zoals gepland (16 – 21 juli).

 

Steun je club en je omgeving

Alle maatregelen die genomen worden voor ieders gezondheid hebben natuurlijk ook een mega grote impact op de samenleving, en ook op de club. Maar ook tijdens deze moeilijke tijden zijn er nog verschillende manieren waarop je je club en je omgeving kan helpen.

Steun de Lizards! Dat kan op verschillende manieren:

 • Wafelverkoop: we laten de wafelverkoop gewoon doorlopen. Zolang de lockdown duurt, heb je dus de kans om heerlijke vanille- of chocoladewafels (of een combi!) te bestellen. We kunnen voorlopig nog geen exacte leverdatum geven, maar verzekeren je dat de wafels, van zodra alles opnieuw veilig is, snel op je stoep zullen staan. Bestellen kan via onze website: www.lizards.be/wafelverkoop
 • Trooper: online shoppen boomt in deze lockdown-tijden. Maar wist je ook dat je met heel wat online aankopen meteen de Lizards kan steunen? Zorg gewoon dat je via Trooper naar je favoriete online shop surft, dan krijgt de club een percentage van het bedrag dat je besteedt. Het kost jou helemaal niks, enkel één extra klik, en het levert de club extra geld op. Wat wil je nog meer? Op naar trooper.be/lizards! (Meer info nodig over hoe dit precies werkt? Check dan even dit)
 • Zet onze volgende evenementen al op je kalender: volgend seizoen hebben we natuurlijk opnieuw een hele lijst aan leuke events gepland. Door deel te nemen aan zo’n event, steun je ons natuurlijk meteen. Zet volgende voorlopige planning daarom al maar in je agenda:
  • 5 september 2020: Startdag
  • 24 oktober 2020: Lizevent
  • 13 november 2020: Wijnproeverij
  • 19 & 20 februari 2021: Blacklighttoernooi
  • 3 april 2021: BBKA – De Lizards Quiz
  • 24 april 2021: Horst Raid
  • 1 mei 2021: Lubbeek Beach
  • Juli 2021: Leuven Beach

Hoe steun je je omgeving?

 • Wees lief voor elkaar. Verras elkaar eens met een leuk smsje, een telefoontje of een tof kaartje. Blijf contact houden met elkaar, want het zijn je vrienden en familie die je door deze periode heen sleuren. Ook de Lizards zullen het zeker fijn vinden om iets van je te horen!
 • Koop lokaal. Financieel is deze periode een ramp voor de lokale handelaars rondom je. Probeer daarom bewust te kiezen voor lokale spelers, om de lokale economie te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld voor je volgende aankoop eens aan de Lizards-sponsors: Lacom Leuven, Horst, Verzekeringen Schrevens, Dulst, Zandgroeven Roelants, Optiek De Pauw en Jako.
 • Hou het veilig. Volg alle maatregelen van de overheid goed op. Blijf thuis, was je handen, houd afstand. Zeker tijdens deze zonnige dagen is de verleiding groot om naar buiten te gaan, maar enkel wanneer we allemaal samen de genomen maatregelen blijven opvolgen, kunnen we onze zomer redden en kunnen we snel terug samen volleyballen. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en je omgeving. Gezondheid gaat voor, altijd.

WIL JE LIZARD WORDEN?

MEET THE LIZARDS

Volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven, dat is de Tofste Sportclub van Leuven! Een topopleiding voor de jeugd, een warme clubsfeer en een gouden hart, dat is waar de Lizards elke dag voor staan. #ForzaLizards

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets meer van de events die de Lizards organiseren door je in te schrijven op onze event-nieuwsbrief! Het Blacklighttoernooi, de Horst Raid of Leuven Beach; je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte!